Απορρίφθηκε από πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Χοντράδες στο δικαστήριο - "Βροχή" καταγγελιών από την πρώην πρόεδρο της Βουλής

Δίκη Siemens

Με μπαράζ καταγγελιών απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματός της να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το σκάνδαλο της  Siemens στο υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας" .

Η κ. Κωνσταντοπούλου «άστραψε και βρόντηξε» ακούγοντας την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημά της, σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση που είχε ταχθεί κατά της δυνατότητάς να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη που ξεκινά.

Σύμφωνα με τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τόσο το εν λόγω Σωματείο όσο και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης και δεν μπορούν να δηλώνουν άπαντες παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο του δικαστηρίου χαρακτήρισε «εντελώς στημένη» τη διαδικασία για να εισπράξει την απάντηση του.

ΠΡ: Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου : Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

ΠΡ: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω οτι μπορεί να ελεγχθείτε...( σ.σ. πειθαρχικά)

Ζωή .Κωνσταντοπούλου: .Σας υπενθυμίζω οτι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Οι τόνοι μάλιστα δεν έπεσαν ούτε την ώρα που οι δικαστές κατέβαιναν από την έδρα για να διασκεφτούν. «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτο;»., φώναξε η κ. Κωνσταντοπούλου,  απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος δεν απάντησε.

Την αντίθεσή τους στην παράσταση της Κωνσταντοπούλου εξέφρασαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι απαντώντας στα επιχειρήματα που εκείνη προέβαλε περί εκπροσώπησης των πολιτών είπαν πως «υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη επ’ αυτού και οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο, αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Αναπτύσσοντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημά της η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για όλους και για όλα… Απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη. «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η Δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς τα μάτια των πολιτών  από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».

Και κατέληξε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της περί ισχυρότατων πιέσεων για να μην αποδοθεί  Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. «Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζετε μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους», είπε  η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top