Όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Άλλαξαν τη ζωή άνεργης μητέρας – Δεν είχε ούτε καρέκλα στο σπίτι της

Τι λέει στο star.gr ο επικεφαλής της Κίτρινης Αποστολής για το νέο τους κατόρθωμα

 Άλλαξαν τη ζωή άνεργης μητέρας – Δεν είχε ούτε καρέκλα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη, και δυστυχώς είναι πολλοί, έχουν στο πλευρό τους ιδιαίτερους φύλακες αγγέλους. Δεν έχουν λευκά φτερά, ούτε φορούν φωτοστέφανα, έχουν όμως μεγάλη καρδιά, αγάπη για τον συνάνθρωπο και μια μεγάλη αγκαλιά για όποιον τους χρειάζεται. Είναι τα μέλη της Κίτρινης Αποστολής, που για μια ακόμα φορά μπήκαν μπροστά και άλλαξαν εντελώς τη ζωή μιας άνεργης μητέρας, η οποία ζούσε σε δραματικές συνθήκες.

(Ο Δ. Αποστολάκης)

Όπως είπε στο star.gr ο επικεφαλής της ομάδας, Δ. Αποστολάκης, πρόκειται για μια μονογονεϊκή οικογένεια που δεν είχε ούτε καν τα βασικά.

«Αυτό που συνάντησα στο σπίτι αυτής της γυναίκας δεν το είχα δει πουθενά! Δεν υπήρχε καρέκλα για να κάτσεις, δεν υπήρχε ψυγείο, κουζίνα, δεν υπήρχε ένα τραπέζι, ενώ εκείνη κοιμόταν σε ένα ράντσο και είχε βάλει ένα χαρτόνι για στρώμα», μας είπε συγκλονισμένος.

(Το σπίτι της οικογένειας πριν αναλάβει δράση η Κίτρινη αποστολή)

Ήταν τόσο δύσκολη η ζωή της οικογένειας, που η μητέρα αποφάσισε να στείλει τα δύο της παιδιά (16 και 17 ετών) στο χωριό, στη γιαγιά τους αφού δεν μπορούσε να τους προσφέρει ούτε το καθημερινό τους φαγητό.

«Η γυναίκα έμενε μόνη της και την βοηθούσαν όπως μπορούσαν δύο κοπέλες που μένουν δίπλα. Της έδιναν δηλαδή κανένα τοστ για να φάει και τέτοια ψιλοπράγματα, όχι κανονικό φαγητό», είπε στο star.gr  o κ. Αποστολάκης.

(Η γυναίκα κοιμόταν σε ένα ράντσο με ένα χαρτόκουτο για στρώμα)

Μετά από την… αυτοψία στο χώρο που εκτυλισσόταν το οικογενειακό αυτό δράμα, η Κίτρινη Αποστολή ανέλαβε δράση. Μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook ήταν αρκετή για να ανταποκριθούν και πάλι οι Ηρακλειώτες και μέσα σε δυο μέρες, να βρεθούν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και τρόφιμα για την γυναίκα.

(Το σπίτι μετά την επέμβαση της Κίτρινης Αποστολής)

«Βρήκαμε έπιπλα, ψυγείο, κουζίνα, της δώσαμε τρόφιμα για να γεμίσει το ψυγείο της και κυρίως της βρήκαμε δουλειά. Επικοινώνησε μαζί μας μια κυρία που είναι υπεύθυνη ξενοδοχείου εδώ στο Ηράκλειο, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Απρίλιο, κι αν όλα πάνε καλά, η γυναίκα θα αποκτήσει μια δουλειά κι ένα σταθερό εισόδημα», συνεχίζει ο κ. Αποστολάκης.

Η αντίδραση δε της γυναίκας όταν χθες τα μέλη της Αποστολής της πήγαν τα πράγματα και είδε το σπίτι της γεμάτο και ζεστό τους αντάμειψε για όλο τους τον κόπο.

«Δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε το σπίτι της, ήταν πολύ συγκινημένη», μας είπε ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους που και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης για να βελτιωθεί η ζωή μιας άπορης οικογένειας.

«Ζητήσαμε πέντε πράγματα και βρήκαμε τριάντα. Δεν έχουμε λόγια για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν σε τόσο δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Πλέον χάρη στην προσφορά και την αλληλεγγύη απλών ανθρώπων η ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας μπορεί να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στην αγκαλιά της μητέρας τους και από εδώ και πέρα το μέλλον τους να φαντάζει λίγο πιο φωτεινό.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top