Γιατί η Toyota ανακαλεί προληπτικά HILUX

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τοις ιδιοκτήτες

Γιατί η Toyota  ανακαλεί προληπτικά  HILUX

 Σε συνεργασία µε το  τμήμα  γενικής ασφάλειας προϊόντων της διεύθυνσης πολιτικής ποιότητας,  η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης για προληπτικό έλεγχο  για το pick up Hilux. Η ανάκληση αφορά 314 Hilux έβδομης γενιάς, που κατασκευάστηκαν  από τον Οκτώβριο 2008 έως και τον Αύγουστο 2011. Τα εμπλεκόμενα οχήματα από  παραδρομής συμπεριλήφθησαν στη λίστα οχημάτων της καμπάνιας προληπτικής αντικατάστασης του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, κατασκευής ΤΑΚΑΤΑ,. Όμως από την κατασκευή τους είχαν  πυροκροτητή αερόσακου από διαφορετικό κατασκευαστή.  Έτσι  στην περίπτωση που έχει ήδη αντικατασταθεί ο πυροκροτητής αερόσακου οδηγού, θα πρέπει τα συγκεκριμένα οχήματα να ελεγχθούν ξανά  για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Ακόμη πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος που αφορά 950 Hilux όγδοης γενιάς, που κατασκευάστηκαν από  τον Απρίλιο 2016 έως τον Φεβρουάριο 2017. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, υπάρχει η πιθανότητα το κλιπ συγκράτησης της κύριας καλωδίωσης του αυτοκινήτου, εντός του θαλάμου των επιβατών, να αποκολληθεί από το σημείο στήριξης, με αποτέλεσμα η καλωδίωση να εφάπτεται ανά στιγμές με τον παρακείμενο άξονα του τιμονιού. Εάν αυτό συμβεί, ενδέχεται κατά την περιστροφή του άξονα, η καλωδίωση να φθαρεί, και στη χειρότερη περίπτωση, ως αποτέλεσμα αυτού να σβήσει ο κινητήρας, αυξάνοντας την πιθανότητα ατυχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να πάνε στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν  με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς - στο  210 2808222 και σε ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top