ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην δολοφονία του Έλληνα πρέσβη! Συνελήφθησαν η γυναίκα του και ο εραστής της

Συγκλονιστικές εξελίξεις-Πρώτη ανάρτηση: 30-12-2016 17:28

Σε τρομακτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη. Υπενθυμίζεται ότι αγνοείτο από τη Δευτέρα (26/12) ενώ βρέθηκε καμμένο σε μία κακόφημη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο, το αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μια απανθρακωμένη σορός, με τις βραζιλιάνικες αρχές να δηλώνουν ανεπίσημα ότι ανήκει στον Έλληνα διπλωμάτη. Θα ακολουθήσει ταυτοποίηση της σορού. «Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσουμε αν η σορός που βρέθηκε ανήκει στον Έλληνα πρέσβη», δήλωσε ο σερίφης Evaristo Pontes.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τη σύλληψη της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ και του φερόμενου ως εραστή της, Βραζιλιάνου αστυνομικού Σέρζιο Γκόμες, ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας, καθώς φαίνεται πως συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία, βάσει των οποίων το «ζεύγος» ενοχοποιείται για τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

 

Μάλιστα, οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν στη διάρκεια της νύκτας τον αστυνομικό, Sergio Gomes Moreira Filho, σε σχέση με την δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο στρατιωτικός αστυνομικός φέρεται να έχει ομολογήσει την δολοφονία του πρέσβη.

Δείτε τη φωτογραφία του, που δημοσιεύει η odia.ig.com.br

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για δύο ακόμη συνεργούς του, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι δύο αυτοί, κατέθεσαν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη ήταν ο "εγκέφαλος" του σχεδίου δολοφονίας, με την ίδια να το αρνείται.

Νωρίτερα, τοπικά δημοσιεύματα, σημείωναν ότι η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη, που είναι από την Βραζιλία, είχε εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό. Τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν επίσης ότι αίμα βρέθηκε στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη και για το λόγο αυτό έχει μεταφερθεί μαζί με άλλα έπιπλα για εξέταση.

Ήταν η σύζυγός που Αμοιρίδη, εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές, 48 ώρες μετά, το απόγευμα της Τετάρτης (28.12.2016) πως ο σύζυγός της δεν είχε δώσει σημεία ζωής και εκείνη δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 59χρονος πρέσβης συνήθιζε να φεύγει χωρίς να λέει που πηγαίνει και πολλές φορές έλεγε πως βρισκόταν σε αποστολές της πρεσβείας.

Σύμφωνα με την Globo, οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν πως το σώμα του πρέσβη μεταφέρθηκε στις 3 το πρωί της Τετάρτης με όχημα που ήταν νοικιασμένο, και στη συνέχεια απανθρακώθηκε σε περιφερειακή οδό, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα. 

Πλέον ερευνώνται οι κάμερες για να διαπιστωθεί το πώς μεταφέρθηκε το σώμα του πρέσβη.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του Κ. Αμοιρίδη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε σε αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς και ανακρίνεται. Δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε νωρίτερα και μία φωτογραφία ενός άντρα την ώρα που οδηγείται στο τμήμα φορώντας κουκούλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top