Όσοι λαμβάνουν μέρισμα και Κ.Ε.Α είναι οι δικαιούχοι του νέου Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ

Ποιά τα κριτήρια και πώς να κάνετε την αίτηση

Μεγαλύτερη έκπτωση αλλά σε λιγότερους δικαιούχους δίνει νέα υπουργική απόφαση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο. Πλέον εκπτώσεις 35%  θα απολαμβάνουν μόνο όσοι πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ έως 70% θα είναι η μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους λαμβάνουν Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει η αναπροσαρμογή των κριτηρίων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ενισχύει τα πολύ χαμηλά εισοδήματα αλλά αποκλείει τα μεσαία.

Νέα κριτήρια για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ – «Μέσα» και οι δικαιούχοι του μερίσματος

Ποια είναι τα κριτήρια για το Νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πλέον στο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια :

1. Εκείνοι που δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα. Η έκπτωση θα φτάνει το 35%

Για μονογονεϊκή οικογένεια  το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 9.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τις  120.000. Το ποσό προσαυξάνεται 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και 25% για κάθε ανήλικο. 

2. Μεγαλύτερη μείωση θα έχουν όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Θα φτάνει έως και το 70%.

Πρόκειται για πολύ χαμηλά εισοδήματα από 1.800 έως και 3.000 ευρώ το χρόνο.

Οι «κόφτες» είναι πολλοί και αποκλείουν χιλιάδες έως σήμερα δικαιούχους που πλήρωναν φθηνότερα το ρεύμα μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το εισοδηματικό κριτήριο ήταν στις 12.000 ευρώ και πέφτει στις 9.000. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι θα δουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να φουσκώνουν.

Πώς να κάνετε την αίτηση για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να κατατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα πρέπει να κάνουν αίτηση εκ νέου.

«Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν επί της ουσίας ότι υπήρχαν μόνο εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το οποίο λαμβάνεται υπόψη είναι και η περιουσιακή κατάσταση των δικαιούχων» εξήγησε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε όλο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top