ΣΦΑΛΙΑΡΑ από Bloomberg: Ας μην τρέφει ελπίδες για την ποσοτική χαλάρωση η Ελλάδα

Χαρακτηρίζει απίθανο να συμπεριλάβει η ΕΚΤ τα ελληνικό ομόλογα στο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον

ΣΦΑΛΙΑΡΑ από Bloomberg: Ας μην τρέφει ελπίδες για την ποσοτική χαλάρωση η Ελλάδα

Χειρόφρενο στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χλάρωσης τραβά το Bloomberg.

Το διεθνές πρακτορείο, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα, τονίζει πως είναι απίθανο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ στο προσεχές μέλλον.

«Οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν σημαντικά  πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων διάσωσης για να βελτιώσουν τις προοπτικές χρέους της χώρας» τονίζει η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη θα ανάψει το πράσινο φως για τη δόση των 7,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αλλά εξηγεί πως δεν θα υπάρξει διατύπωση για την ελάφρυνση του χρέους που θα ικανοποιήσει την ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2017, με τον Ντράγκι να αφήνει ανοικτό παράθυρο για συνέχιση του προγράμματος και το 2018 αλλά «αν χρειαστεί». Οι αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν πως σε αυτή την περίπτωση θα είναι αισθητά μειωμένη η ποσοτική χαλάρωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχει ελάχιστος διαθέσιμος χρόνος προκειμένου να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα, προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κεντρικής τράπεζας.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top