Ας το κλείσουν καλύτερα!Προτείνεται κατώτατος μισθός 498 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών

Αντιδρούν οι νέοι στην πρόταση της Επιτροπής Σοφών

Κατώτατο μισθό 498 ευρώ προτείνει η Επιτροπή Σοφών για όσους είναι κάτω των 25 ετών!

Aναλυτικότερα...

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει πως ο κατώτατος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών είναι 510 ευρώ. Η επιτροπή σοφών όμως προτείνει νέα μείωση, σύμφωνα με την οποία τον πρώτο χρόνο εργασίας, οι εργα��όμενοι κάτω των 25 θα πληρώνονται στο 85% του σημερινού κατώτατου μισθού (586 ευρώ). Θα παίρνουν, δηλαδή το υπέρογκο ποσό των 498,10 ευρώ. Ενώ, τον δεύτερο χρόνο αυξάνεται στο 95%, δηλαδή 556,7 ευρώ.

«Με τα χρήματα αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε» απαντούν οι νέοι, μιλώντας στο Star, ενώ δεν κρύβουν την απογοήτευση που νιώθουν, βλέποντας τα όνειρά τους να καταρρέουν.

Οι περισσότεροι νέοι είναι ήδη απογοητευμένοι με τους υπάρχοντες μισθούς, αφού όπως λένε, πολλές φορές ξοδεύουν ακόμη και το μισό τους μεροκάματο για να πάνε και να γυρίσουν από την εργασία τους.

Η διαφοροποίηση αυτή σε βάρος όλων των νέων κάτω των 25 ετών θεωρείται δυσμενής ηλικι��κή διάκριση που γίνεται ανεξάρτητα από το αν ο νέος έχει ή δεν έχει εργασιακή εμπειρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top