Σωρεία παραλείψεων στα δάνεια της τράπεζας Αττικής

Προβλήματα ακόμη και στο μηχανογραφικό σύστημα!

​Σημεία και τέρατα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM:

-Μεγάλα δάνεια σε εταιρίες-σφραγίδα

-Αύξηση χορηγήσεων σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015-2016

«Το πόρισμα της ΤτΕ αφορά τα πάντα! Έλεγξαν τα πάντα, ήταν μήνες εκεί και ξεκοκάλισαν», είπε στο Star το πρώην μέλος ΔΣ, της Τράπεζας Αττικής, Αθ.Πρέσβελος.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων και παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων.

«Υπήρχαν για δάνεια παρατηρήσεις, για τη διαδικασία που τηρείται, πως γίνονται οι κοστολογήσει��, ποιό κλιμάκιο πρέπει να κάνει κοστολόγηση», τόνισε ο κ.Αθ.Πρέσβελος.

Στο πόρισμα διαπιστώνονται ακόμη:

-έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων δίχως να εισπράττονται αμοιβές

-διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης

-δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου

-διαχρονικό πάρτι ημετέρων

-κακοδιαχείριση και σπατάλη εισφορών των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ

«Στη τραπεζική λειτουργία και πρακτική υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και για όλους. προκειμένου να διασφαλίζονται τα χρήματα των καταθετών αλλά και του ελληνικού λαού», δήλωσε στο Star, ο γγ του ΟΤΟΕ, Α.Μυλωνόπουλος.

Πακτωλός ήταν τα λάθη στο σύστημα που κατέγραφε τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

555 δανειολήπτες είχαν από εταιρικά και δάνεια λιανικής 72 εκατ. ευρώ που δεν τα εξυπηρετούσαν στην ώρα τους. Η ειρωνεία: το σύστημα excel δεν μπορούσε να "δει" τα δάνεια αυτά, άρα δεν ελήφθησαν ανάλογες προβλέψεις. Αποτέλεσμα είναι η Τράπεζα Αττικής να έχει δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων 57% από τους υψηλότερους.

Υπάρχουν ακόμη αναφορές σε θυγατρικές για ύποπτες διαδρομές χρημάτων, όπως και δάνεια μεγάλα των 5-10 και 20 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με υποτυπώδη εμπορική ή κατασκευαστική δραστηριότητα. Επί χρόνια επίσης εκδίδονταν εγγυητικές επιστολές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε κατασκ��υαστές, ενώ η τράπεζα δεν εισέπραττε τη σχετική προμήθεια.

Η Αντιπολίτευση θέτει στο επίκεντρο της κριτικής τις χρηματοδοτήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα απο την Τράπεζα Αττικής.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντά για τα κομματικά δάνεια: «Κρατηθείτε για την Τράπεζα Αττικής, γατί μαθαίνω ότι αυτά που βγάζουν μάτι, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κύριος Παππάς.

«Προκύπτουν εξαιρετικώς ενδιαφέροντα πράγματα για το τι έχει συμβεί στην Τράπεζα Αττικής το 2015 και 2016»¨, δήλωσε από την πλευρά του ο Μ.Βορίδης της ΝΔ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ.Θεοδωράκης έγραψε στο twitter «Δάνεια σε κόμματα, σε φίλους εργολάβους, σε παθητικά ΜΜΕ και σε όσους έχουν μπάρμπα στο κομματικό σύστημα εξουσίας, αποκαλύπτει το πόρισμα».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι τουιτάρισε: «Το πιο καλό ζώδιο για να πάρεις δάνειο από την τράπεζα Αττικής είναι ο ΤΟΞΟΤΗΣ».

Δείτε επίσης:

Νέες αποκαλύψεις: «Κάνουλα» δεκάδων εκ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Αττικής με επιτόκιο 4%!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top