«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» λένε και οι ξένοι!

Κρήτη, Κως και Ρόδος έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση!

Γερμανοί, Ρώσοι, Ολλανδοί και Βέλγοι θα πλημμυρίσουν, όπως φαίνεται, την Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Όπως είπαν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στο Star, η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πιοσυγκεκριμένα, στη Χαλκιδική η μέση πληρότητα για τον Σεπτέμβριο ήδη το πρώτο 15μερο-20ήμερο είναι περίπου στο 80%, λένε, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι με αυτόν τον τρόπο θα ισοφαριστούν οι απώλειες που υπάρχουν λόγω των φόρων!

Ενθαρρυντική όμως είναι η κατάσταση και στην Κρήτη, όπου οι αφίξεις Γερμανών τουριστών κατέγραψαν τον Ιούλιο α��ξηση 25% σε σχέση με πέρσι. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 31% σημειώθηκε στην Ρόδο, ενώ στην Κω οι επισκέπτες από την Γερμανία ήταν 16% πιο πολλοί από το 2015.

Η κυριότερη αιτία της εντυπωσιακής αύξησης από την γερμανική αγορά είναι τα γεγονότα της Τουρκίας και η ρευστή κατάσταση στην Αίγυπτο που έχουν ως αποτέλεσμα την στροφή των Γερμανών τουριστών προς την χώρα μας.

��ΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

No gyros,no tzatziki,no Greece!Μας γύρισαν την πλάτη τουρίστες:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ για τα έσοδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top