Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων-Στη «φάκα» οι στρατηγικά κακοπληρωτές

Έχουν ήδη επιλεγεί οι 500 κραυγαλέες περιπτώσεις

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων-Στη «φάκα» οι στρατηγικά κακοπληρωτές

​«Μαύρος» αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβρης για τους δανειολήπτες που ενώ διαθέτουν περιουσία, δεν αποπληρώνουν για περισσότερο από δυο χρόνια τις δόσεις των δανείων τους.

Όπως διαβάζουμε στη «Real News», οι τράπεζες περιμένουν το άνοιγμα των δικαστηρίων ώστε να α��χίσουν από τα μέσα του Σεπτεμβρίου τους πρώτους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Στόχος είναι οι «στρατηγικά κακοπληρωτές», δηλαδή όλοι εκείνοι που έχουν λάβει δάνεια άνω των 300.000 ευρώ και διαθέτουν τόσο κινητή όσο και ακίνητη περιουσία, αλλά δεν πληρώνουν συνειδητά, έχοντας δημιουργήσει «κόκκινα δάνεια» 20 δις ευρώ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, έχουν ήδη επιλέξει τις πρώτες 500 κραυγαλέες περιπτώσεις και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό του ακινήτου, είτε συνδέεται με στεγαστικό δάνειο, είτε με επιχειρηματικό, και το ακίνητο έχει επαγγελματική χρήση.

Τα εν λόγω δάνεια δεν εξυπηρετούνται εδώ και πολύ καιρό (2-3 χρόνια) και έχουν ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες.

«Οι κάτοχοι τους, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συζητήσουν με την τράπεζα, ενώ με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν έχουν οικονομική αδυναμία», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος μιας εκ των τραπεζών.

Και προσθέτει πως οι πλειστηριασμοί στο 90% θα αφορούν τους στρατηγικά κακοπληρωτές οι οποίοι «είναι ήδη ενήμεροι για το πώς θα κινηθεί η τράπεζα και δεν δείχνουν καν την διάθεση συνεννόησης».

Να αναφέρουμε, ότι οι στρατηγικά κακοπληρωτές σε ολόκληρο το φάσμα των δανείων, ανέρχονται σε 20.000-25.000 δανειολήπτες και έχουν δημιουργήσει κόκκινα δάνεια ύψους 20 δις ευρώ, από το σύνολο των 117 δις μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το 60% των στρατηγικά κακοπληρωτών εντοπίζεται στην Αθήνα και το 40% στην επαρχία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top