ΝΕΟ σχέδιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια: ΠΑΡΚΙΝΓΚ χρέους για 10 χρόνια

Σπάνε το κεφάλι τους στο ΥΠΟΙΚ για να βρουν λύση

ΝΕΟ σχέδιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια: ΠΑΡΚΙΝΓΚ χρέους για 10 χρόνια

​Τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν έναν ακόμα πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς περισσότερες από 70.000 μικρές επιχειρήσεις και 170 μεγάλες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το επόμενο θέμα στη διαπραγμάτευση θα είναι η καυτή πατάτα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και για το λόγο αυτό ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει να καταστρώνουν σχέδιο σωτηρίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη στο τραπέζι υπάρχει ένα σχέδιο που θα αφορά τα δάνεια που ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ και καίνε τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το θέμα θα συζητηθεί τον Οκτώβριο, με την κυβέρνηση να προωθεί ρύθμιση στην οποία θα ενταχθεί το σύνολο των χρεών από δάνεια τραπεζών, χρέη σε προμηθευτές, στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργηθεί για κάθε επιχείρηση μια βάση δεδομένων με την οικονομική κατάσταση κάθε επιχείρησης και στη συνέχεια θα υπάρχει κατηγοριοποίηση και βαθμολόγηση του οφειλέτη.

Εάν η βαθμολογία του οφειλέτη είναι καλή και η επιχείρηση έχει ελπίδες να συνεχίσει να λειτουργεί, τότε θα μπαίνει σε εφαρμογή νέο σχέδιο που θα προβλέπει:

Μετάθεση της οφειλής σ��ο μέλλον, που σημαίνει ότι για ένα διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι και 10 έτη, τα χρέη δεν θα εξυπηρετούνται.
• Η εταιρεία θα είναι σε λειτουργία και εάν καταφέρει να έχει κέρδη θα ξεκινάει η αποπληρωμή των χρεών.
• Εάν τα κέρδη δεν είναι ικανά για την πληρωμή του συνόλου των χρεών τότε θα υπάρχει κούρεμα το οποίο μπορεί να φτάσει το 50% ή και το 60%.
• Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό το χρέος παγώνει και μετατίθεται στο μέλλον, ενώ μετατίθεται για το μέλλον και το πιθανό κούρεμα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top