Α’ δόση φόρου εισοδήματος: Σήμερα τα κρατικά ταμεία θα πρέπει να έχουν 1,2 δις ευρώ

Η ανταπόκρισή των φορολογούμενων θα κρίνει το τι θα ακολουθήσει στο δεύτερο δύσκολο εξάμηνο του έτους

Α’ δόση φόρου εισοδήματος: Σήμερα τα κρατικά ταμεία θα πρέπει να έχουν 1,2 δις ευρώ
​Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και η ώρα της «κρίσης» για φορολογούμενους και προϋπολογισμό έφτασε!
Η ανταπόκρισή τους στις υποχρεώσεις τους θα είναι αυτή που θα κρίνει μάλιστα, το τι θα ακολουθήσει στο δεύτερο δύσκολο εξάμηνο του έτους, κατά το οποίο θα πρέπει συνολικά να καταβληθούν φόροι ύψους 25 δις ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού θα προέλθει από τα νέα φορολογικά μέτρα που εφαρμόστηκαν τον φετινό Ιούνιο.
Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις διμηνι��ίες δόσεις και ανέρχεται σε 3,6 δις ευρώ. Σήμερα θα πρέπει στα κρατικά ταμεία να έχουν εισρεύσει 1,2 δις ευρώ.
Σημειώνεται ότι φέτος καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, λόγω της αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες (αυξημένη προκαταβολή φόρου από 55% σε 75%).
Εκτός από την αγωνία του οικονομικού επιτελείου ως προς το κατά πόσο θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές, αγωνία υπάρχει και για το δεύτερο εξάμηνο, κατά το οποίο θα πρέπει να εισπραχθούν φόροι 25 δις ευρώ.
Το μεγάλο στοίχημα είναι το αν οι πολίτες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άλλες δύο δόσεις του φόρου εισοδήματος, στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top