Αλεξιάδης: Οριστικά τον Αύγουστο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ - Δεν απέκλεισε να είναι 7 οι δόσεις!

Ολοκληρώνεται η εκκαθάριση μέσα στον Ιούλιο

Αλεξιάδης: Οριστικά τον Αύγουστο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ - Δεν απέκλεισε να είναι 7 οι δόσεις!
«Κατά 99,9% η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα τον Ιούλιο, άρα όπως προβλέπει ο νόμος έχουμε άνετα πέντε δόσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με πρώτη δόση τον Αύγουστο» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.
Για το ενδεχόμενο να καμφθούν οι αντιδράσεις της τρόικας και να είναι επτά τελικά οι δόσεις αντί για πέντε, με δύο επιπλέον δόσεις την επόμενη χρονιά (Ιανουάριο και Φεβρουάριο), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε:
«Εξετάζουμε τα πάντα και προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή ότι θα νομοθετηθεί η παράταση της καταβολής των δόσεων μέχρι τον Φεβρούαριο».
Σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2017, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «έχουμε δεσμευτεί και πρέπει να προχωρήσουμε από τις αντικειμενικές αξίες στις εμπορικές αξίες». Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε: «Το αν μέσα στο 2017 θα αλλάξουμε και αντί να έχουμε έναν φόρο στην περιουσία με αυτή τη δομή, θα έχουμε έναν άλλο, είναι θέμα διαλόγου και επεξεργασίας».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top