Πάνω από 1.000 οι δικογραφίες για τις λίστες - Έχουν δεσμευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

1.300 υποθέσεις στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς-"Δώστε μας προσωπικό"λέει ο οικονομικός εισαγγελέας

​Περισσότερες από 1000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί για τη λίστα Μπόργιανς, ανέφερε την Πέμπτη ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, κατά την παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος σημείωσε πως έχουν σχηματιστεί ακόμη 191 δικογραφίες από τη λίστα Λαγκάρντ, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 15/7/2016 και όλες αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου). Από αυτές τις δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων περίπου ευρώ.

Αναφορικά με τις δικογραφίες των 65 CD, ο οικονομικός εισαγγελέας, είπε ότι έχουν σχηματιστεί 284 δικογραφίες, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές δικογραφίες. Έχουν περαιωθεί 36 ��πό αυτές και έχει καταλογισθεί το ποσό των 99 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας τόνισε μάλιστα, ότι το προσωπικό που έχουν στην διάθεση τους δεν αρκεί για να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι υποθέσεις. Όπως είπε το ερώτημα που τον τρομάζει είναι:«πότε θα διεκπεραιωθούν όλες αυτές οι δικογραφίες;»

1.300 υποθέσεις έχουν περάσει από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς

Περισσότερες από 1.300 υποθέσεις έχουν περάσει από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που χειρίζονται δικογραφίες διαφθοράς δημόσιων λειτουργών, Ελένη Ράικου.

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, περισσότερες από 200 υποθέσεις σκανδάλων παρέμειναν λόγω αρμοδιότητας στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και περαιώθηκαν, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται περί τις 130 δικογραφίες. Ανάμεσα στις δικογραφίες που χειρίστηκε η συγκεκριμένη ομάδα εισαγγελέων, όπως επεσήμανε η κυρία Ράικου, είναι οι υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως τα υποβρύχια, τα apache, οι φρεγάτες, ο ηλεκτρονικός πόλεμος, υποθέσεις νοσοκομείων, η πρόσφατη υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, του Ασκληπιείου Βούλας, διαφόρων τραπεζών, υποθέσεις του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΤΑΙΠΕΔ και πολλές άλλες.

Η Εισαγγελέας κ��τά της Διαφθοράς ανέφερε ότι μόνο από τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν επιστραφεί από εμπλεκόμενους στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ και έχουν δεσμευτεί κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που η αξία τους υπερβαίνει τα... 450 εκατομμύρια ευρώ.Επίσης έχουν δεσμευτεί κοσμήματα, έργα τέχνης και πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία των οποίων δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top