Επιτέλους!Ένα ΚΑΛΟ ΝΕΟ:Χαλαρώνουν τα Capital Controls-Τι αλλάζει στη ζωή και τις συναλλαγές μας

"ΝΑΙ" στην πρόταση του Στουρνάρα είπαν οι Θεσμοί!

​Γουρλίδικη ήταν από ότι φαίνεται η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί, καθώς με απόφαση των Θεσμών χαλαρώνουν τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που θα φέρει μια σειρά σημαντικές αλλαγές στην ζωή και στις καθημερινές μας συναλλαγές.

Μετά από αίτημα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα οι δανειστές έδωσαν το "πράσινο" φως, ώστε να χαλαρώσουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε η τράπεζα της Ελλάδας στους Θεσμούς, η χαλάρωση θα προβλέπει:

-Εξαίρεση από τα capital controls των χρημάτων που βρίσκονται σε θυρίδες και στρώματα και κατατίθενται ως νέο χρήμα στις τράπεζες.

-Αύξηση από το 10% στο 30% του ορίου, που κάποιος μπορεί να κάνει ανάληψη για χρήματα που καταθέτει στις τράπεζες από το εξωτερικό.

-Πλήρη απελευθέρωση της πρόωρης αποπληρωμής δανείων, που σήμερα μπορεί να γίνει έως το 50% του άληκτου κεφαλαίου ή το 100%, εάν πρόκειται να μεταβιβαστεί το ακίνητο που βαρύνεται με δάνειο.

-Δυνατότητα για σωρευτική ανάληψη του ορίου των 420 ευρώ την εβδομάδα που ισχύει σήμερα, με τον διπλασιασμό του ποσού, στα 840 ευρώ ανά 15νθήμερο.

Όπως δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, μεταξύ των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί, είναι επίσης η μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εμβασμάτων στο εξωτερικό, καθώς και ο περιορισμός του κόστους που προκάλεσε για τις επιχειρήσεις η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Επίσης στα μέτρα περιλαμβάνονται:

-H αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό, μέσα από το άνοιγμα πολλών διεθνών sites, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των διαδικτυακών αγορών στο εξωτερικό, γεγονός που θα διευκολύνει τις συναλλαγές τόσο των νομικών, όσο και των φυσικών προσώπων με αντισυμβαλλόμενους του εξωτερικού.

-Στην αύξηση των μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών, όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Οι 5 προϋποθέσεις για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top