Νέο μοντέλο για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ:Ανταλλαγή σπιτιών, εκπτώσεις σε επιτόκια και διαγραφές χρεών!

Στόχος να ρυθμιστούν δάνεια ύψους 41 δισ. ευρώ

Βιώσιμες λύσεις σε βάθος χρόνου, συντονισμένη αντιμετώπιση των δανειοληπτών που έχουν ανοίγματα σε περισσότερες από μία τράπεζες και αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων.

Αυτό είναι το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του ποσού-ρεκόρ των 108,6 δισ. ευρώ στο οποίο έφτασαν το πρώτο τρίμηνο φέτος ��α μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία αντιστοιχούν στο 45% των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, το σήμα που ��χει στείλει η Τράπεζα της Ελλάδας για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι:

Να αποφεύγουν τις βραχυπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης οφειλών

Να αντιμετωπίζουν από κοινού και συντονισμένα τους κοινούς δανειολήπτες

Να προχωρούν στην αναδιάρθρωση των υπερχρεωμένων βιώσιμων επιχειρήσεων με νέο επιχειρηματικό σχεδιασμό και, αν χρειαστεί, με διοίκηση

Να προχωρήσουν σε ενεργητική αξιοποίηση του υπάρχοντος επιπέδου προβλέψεων και εξασφαλίσεων για την οριστική ελάφρυνση του ισολογισμού των τραπεζών.

• Ότι επείγει η ανάπτυξη νέων μεθόδων οργάνωσης και διαδικασιών για την αντικειμενική και διαφανή επιλογή λύσεων ρύθμισης οφειλών

Στο μεταξύ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ και ο Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- θα αποτελέσει μοντέλο για α λα καρτ ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιλαμβάνουν:

- μειωμένες δόσεις

εκπτώσεις στα επιτόκιαεκπτώσεις στα επιτόκια

- ανταλλαγή κα��οικίας με άλλη μικρότερου εμβαδού

- διαγραφές οφειλών, ανάλογα με την πραγματική οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

Το ζητούμενο για την ΤτΕ και τις τράπεζες είναι η μείωση κατά 41 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων να προέλθει από την επιτυχή ρύθμιση και αναδιάρθρωση οφειλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top