Ο Πιτσιόρλας απαντά στους επικριτές του: «Ενεργώ κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης»

«Θα έπρεπε και μόνοι μας, χωρίς να μας το πει κανείς να κάνουμε κάποια πράγματα»

Ο Πιτσιόρλας απαντά στους επικριτές του: «Ενεργώ κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης»

​Απάντηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που του επιτίθενται, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο της τρόικας», έδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

«Καταλαβαίνω να υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις από ανθρώπους που μέχρι πριν από ένα χρόνο έβλεπαν τα πράγματα διαφορετικά. Όμως υπάρχουν και οι υπερβολές, τις οποίες και δε θέλω να σχολιάσω. Θέλω να μείνω μονάχα στο ότι καταλαβαίνω αυτούς που ειλικρινά ανησυχούν», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε:

«Εγώ κάνω μια δουλειά, που δεν την κάνω μόνος μου. Την κάνω με εντολή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο προφανώς και έχει εγκρίνει η κυβέρνηση και θα βοηθήσει πολύ τη χώρα. Αν αυτό το πρόγραμμα γίνεται βάσει των συμφωνιών και τίποτε άλλο είναι η μια πλευρά, η άλλη πλευρά είναι ότι θα’ πρεπε και μόνοι μας, χωρίς να μας το πει κανείς να κάνουμε μερικά πράγματα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, είναι ένα κράτος που στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να αλλάξουμε εκ βάθρων το δημόσιο τομέα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσοι αντιδρούν σιγά σιγά θα γίνονται και λιγότεροι.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως ο ίδιος μεγάλωσε μέσα στην Αριστερά, και όλα αυτά τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα, αγωνιζόταν ενάντια στις δομές που έχει το σημερινό ελληνικό κράτος.

«Όντας στην εξουσία η Αριστερά, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να προσπαθήσει να αλλάξει αυτά, τα οποία κατηγορούσε επί δεκαετίες. Μου είναι αδιανόητο να είναι η Αριστερά στην εξουσία και να υπερασπίζεται ότι υπήρχε πριν. Όλα πρέπει να αλλάξουν», τόνισε.

Όσον αφορά στον στόχο του ΤΑΙΠΕΔ για είσπραξη περίπου 3,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας, ο κ. Πιτσιόρλας είπε:

«Με βάση τη συμφωνία, υπάρχει ένας στόχος της τάξης των 6,2 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2018 και μέσα στο 2016 είναι 2 δισ. ευρώ. Νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο να καλύψουμε σίγουρα το 2016 και να προσεγγίσουμε μέχρι το 2018 τον στόχο των 6,2 δισ. ευρώ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top