Αποκλειστικό Star: Φαρμάκι γίνεται ο καφές-«Κλείδωσε» η αύξηση στην τιμή του

Νούμερα που προκαλούν σοκ (VIDEO)-Πρώτη ανάρτηση: 06/07/2016 00:25

Αποκλειστικό Star: Φαρμάκι γίνεται ο καφές-«Κλείδωσε» η αύξηση στην τιμή του

​«Φαρμάκι» θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια πολλών Ελλήνων, που από 1/1/2017 θα πίνουν… πικρό τον καφέ τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του Γιώργου Σαραντάκου, η αύξηση στην τιμή του καφέ «κλείδωσε».

Τι σημαίνει αυτό; Πως από το νέο έτος, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην τιμή του καφέ, και αν αυξηθεί αυτός ο φόρος, τότε οι αυξήσεις θα είναι πολύ μεγάλες στην λιανική τιμή πώλησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ:

Η χονδρική τιμή για την εισαγωγή του πράσινου καφέ (πρώτη ύλη για όλους τους καφέδες) θα είναι 2 ευρώ.Στη λιανική, ας βάλουμε ένα ευρώ παραπάνω καθώς πρέ��ει να υπολογίσουμε τα μεταφορικά, το ΦΠΑ και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, που σημαίνει ότι φτάνουμε τα 3 ευρώ.

Στον ψημένο καφέ (που χρησιμοποιείται για espresso, ντεκαφεινέ, φίλτρου κτλ) η αύξηση στην χονδρική τιμή θα είναι 3 ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε ένα ευρώ παραπάνω θα πάει στα 4 ευρώ με ΦΠΑ και λοιπούς φόρους.

Ο στιγμιαίος καφές (φίλτρου) θα κοστίζει στην χονδρική 4 ευρώ συν ένα ευρώ (για ΦΠΑ και λοιπούς φόρους) δηλαδή 5 ευρώ η αύξηση στη λιανική τιμή.

Όλα αυτά από 1/1/2017 αν και εφόσον αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Πόσο θα πάει δηλαδή η αύξηση στο φλιτζάνι στον καφέ ή στον espresso ή στο φραπέ; Ας υπολογίσουμε χοντρικά μια αύξηση της τάξεως των 20 με 30 λεπτών, με την πρώτη εκτίμηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top