Αποκλειστικό Star: Φαρμάκι γίνεται ο καφές-«Κλείδωσε» η αύξηση στην τιμή του

Νούμερα που προκαλούν σοκ (VIDEO)-Πρώτη ανάρτηση: 06/07/2016 00:25

​«Φαρμάκι» θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια πολλών Ελλήνων, που από 1/1/2017 θα πίνουν… πικρό τον καφέ τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του Γιώργου Σαραντάκου, η αύξηση στην τιμή του καφέ «κλείδωσε».

Τι σημαίνει αυτό; Πως από το νέο έτος, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην τιμή του καφέ, και αν αυξηθεί αυτός ο φόρος, τότε οι αυξήσεις θα είναι πολύ μεγάλες στην λιανική τιμή πώλησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ:

Η χονδρική τιμή για την εισαγωγή του πράσινου καφέ (πρώτη ύλη για όλους τους καφέδες) θα είναι 2 ευρώ.Στη λιανική, ας βάλουμε ένα ευρώ παραπάνω καθώς πρέ��ει να υπολογίσουμε τα μεταφορικά, το ΦΠΑ και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, που σημαίνει ότι φτάνουμε τα 3 ευρώ.

Στον ψημένο καφέ (που χρησιμοποιείται για espresso, ντεκαφεινέ, φίλτρου κτλ) η αύξηση στην χονδρική τιμή θα είναι 3 ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε ένα ευρώ παραπάνω θα πάει στα 4 ευρώ με ΦΠΑ και λοιπούς φόρους.

Ο στιγμιαίος καφές (φίλτρου) θα κοστίζει στην χονδρική 4 ευρώ συν ένα ευρώ (για ΦΠΑ και λοιπούς φόρους) δηλαδή 5 ευρώ η αύξηση στη λιανική τιμή.

Όλα αυτά από 1/1/2017 αν και εφόσον αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Πόσο θα πάει δηλαδή η αύξηση στο φλιτζάνι στον καφέ ή στον espresso ή στο φραπέ; Ας υπολογίσουμε χοντρικά μια αύξηση της τάξεως των 20 με 30 λεπτών, με την πρώτη εκτίμηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top