Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Καμία μείωση σε επικουρικές και κύριες κάτω των 1.300 ευρώ

Οι μειώσεις στις επικουρικές αφορούν μόνο το 20% των ασφαλισμένων

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» επανέλαβε ο Γιώργος κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου υπογράμμισε πως όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως το νέο σύστημα πληρωμών για τις επικουρικές συντάξεις -που θα γίνεται τη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα- εγκαι��ιάστηκε με αντιδράσεις αγωνίας για ενδεχόμενες μειώσεις, «κάτι που όμως αφορά μόνο το 20% των ασφαλισμένων».

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι εκτός από τις μειώσεις των επικουρικών για το 20% των ασφαλισμένων, η δεύτερη μείωση αφορά αναπροσαρμογή στο μέρισμα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ξεκαθάρισε δεν θίγονται τα επιδόματα αναπηρίας.

Τέλος, διευκρίνισε πως και στο νέο ασφαλιστικό διατηρείται η μείωση του 10% της φαρμακευτικής δαπάνης για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, η κατάργηση του οποίου ψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top