Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Καμία μείωση σε επικουρικές και κύριες κάτω των 1.300 ευρώ

Οι μειώσεις στις επικουρικές αφορούν μόνο το 20% των ασφαλισμένων

Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Καμία μείωση σε επικουρικές και κύριες κάτω των 1.300 ευρώ

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» επανέλαβε ο Γιώργος κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου υπογράμμισε πως όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως το νέο σύστημα πληρωμών για τις επικουρικές συντάξεις -που θα γίνεται τη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα- εγκαι��ιάστηκε με αντιδράσεις αγωνίας για ενδεχόμενες μειώσεις, «κάτι που όμως αφορά μόνο το 20% των ασφαλισμένων».

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι εκτός από τις μειώσεις των επικουρικών για το 20% των ασφαλισμένων, η δεύτερη μείωση αφορά αναπροσαρμογή στο μέρισμα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ξεκαθάρισε δεν θίγονται τα επιδόματα αναπηρίας.

Τέλος, διευκρίνισε πως και στο νέο ασφαλιστικό διατηρείται η μείωση του 10% της φαρμακευτικής δαπάνης για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, η κατάργηση του οποίου ψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top