Έχει και ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Από σήμερα οι εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ποιοι τις δικαιούνται

Έχει και ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Από σήμερα οι εκπτ��σεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

​Μπορεί ο μήνας να μην μπαίνει με το δεξί, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν το μηνιαίο τους εισόδημα πετσοκομμένο λόγω της αύξησης στην παρακράτηση φόρου και στην εισφορά αλληλεγγύης, αλλά έχει και ευχάριστα νέα. Ποια είναι αυτά; Από σήμερα υπολογίζεται η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Την έκπτωση δικαιούνται όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, αλλά και όσοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, αλλά είναι συνεπείς στις πληρωμές των δόσεων.

Να σημειωθεί όμως ότι η έκπτωση δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο καθαρό ποσό του ρεύματος.

Έτσι για παράδειγμα ένας οικιακός καταναλωτής με λογαριασμό ρεύματος 169 ευρώ η μείωση δε θα είναι 25,35 ευρώ, αλλά μικρότερη.

Και αυτό γιατί στον λογαριασμό των 169 ευρώ, εκτός από το κόστος του ρεύματος στα 108, 78 ευρώ υπάρχουν χρεώσεις για τον Δήμο, την ΕΡΤ, κ.α που φτάνουν τα 60,22 ευρώ, οπότε η μείωση σε ό,τι αφορά στο ρεύμα θα είναι της τάξης των 16,31 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός θα μειωθεί τελικά κατά 9,6%, δηλαδή από 169 ευρώ στα 12,69 ευρώ.

Πάντως, η ΔΕΗ «τρέχει» άλλη μια έκπτωση για όσους πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015, οι οποίοι θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους, η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.

Έτσι ο ίδιος οικιακός καταναλωτής θα έχει μια επιπλέον μείωση στο τετράμηνο της τάξης των 13,94 ευρώ. Συνολικά λοιπόν θα έχει όφελος της τάξης των 91 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top