Υπόθεση Μαρινόπουλου:ΦΟΒΟΣ+ΑΓΩΝΙΑ-Μια επιστολή όμως μπορεί να αναστήσει την εταιρεία

Έκκληση της ΠΟΜΙΔΑ στο υπουργείο Οικονομικών – Όλες οι εξελίξεις

Υπόθεση Μαρινόπουλου:ΦΟΒΟΣ+ΑΓΩΝΙΑ-Μια επιστολή όμως μπορεί να αναστήσει την εταιρεία

​Εργαζόμενοι, προμηθευτές, αλλά και ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα ακίνητα τους στον Μαρινόπουλο, έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην συζήτηση των προληπτικών μέτρων της εταιρείας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη για το αν θα μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη της που αγγίζουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ιδιοκτήτες, οι οποίοι νοικιάζουν τα ακίνητα τους στον Μαρινόπουλο μίλησαν στο Star, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και υποστήριξαν ότι η κατάσταση είναι τραγική, καθώς τα έξοδα και οι φόροι (βλέπε ΕΝΦΙΑ) τρέχουν, με κάποιους μάλιστα να φοβούνται μην καταλήξουν λόγω της κατάστασης στην φυλακή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς κάλεσε το υπουργείο οικονομικών να ξαναδεί τον ΕΝΦΙΑ για κάθε ιδιοκτήτη, το ακίνητο του οποίου μπαίνει υπό δικαστική προστασία από εταιρείες τέτοιας κατηγορίας.

Οι εργαζόμενοι στους οποίους έχει καταβληθεί ο μισθός του Μαΐου αγωνιούν για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η πλευρά Μαρινόπουλου υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της επιστολή, σύμφωνα με την οποία, μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ, επιθυμεί να εξαγοράσει ποσοστό της εταιρείας. Την επιστολή θα καταθέσει την Παρασκευή στο δικαστήριο.

Οι προμηθευτές πάντως φοβούνται ότι θα παγιδευτούν σε οικονομικό αδιέξοδο και οι φορείς της αγοράς κάνουν λόγο για κρας τεστ που θα δοκιμάσει τα όρια της αντοχής πολλών κλάδων και φυσικά της οικονομίας.

Διευκρινίσεις για ακίνητα

Πάντως, με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αφορούν στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ″Μαρινόπουλος Α.Ε.″, η εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά «ότι πρόκειται για ψευδείς δηλώσεις που έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «πέρα από τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει η ″Μαρινόπουλος″, το χαρτοφυλάκιο της είναι διανεμημένο σε μια σειρά ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης ακινήτων. Επισημαίνεται ότι, ο καταγγέλλων καταδικάστηκε πρόσφατα για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της ″Μαρινόπουλος Α.Ε.″, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1406 απόφαση που εκδόθηκε στις 27/6/2016».

Υπενθυμίζεται ότι δικηγορική Εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούσε την εταιρεία, σύμφωνα με το euro2day.gr, ότι «από την ακίνητη περιουσία ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων (αντικειμενική αξία) που είχε η εταιρεία το έτος 2010, σήμερα δεν υπάρχει παρά πολύ μικρό μέρος αυτής, ένα τμήμα έχει μεταβιβαστεί σε Τράπεζες έναντι χρεών, το δε μείζον σε fund στο Κατάρ, η δε Μαρινόπουλος υπέγραψε αμέσως μετά τις μεταβιβάσεις μισθωτήρια συμβόλαια με τεράστια ενοίκια στους καινούργιους "ιδιοκτήτες"».

Δείτε επίσης:

Μέχρι το ΔΝΤ έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου

Υπόθεση Μαρινόπουλου: Με... δωροεπιταγές και κουπόνια πλήρωνε τους προμηθευτές

Ενός κακού μύρια έπονται- Άλλες τρεις εταιρείες του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικα

Μαρινόπουλος: ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ–Λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα μας!

ΠΟΥ και ΠΟΣΑ χρωστάει ο Μαρινόπουλος - Πως κατέρρευσε ο κολοσσός – Η θρυλική ιστορία του

Μαρινόπουλος: ΑΓΩΝΙΑ για την τύχη των 13.000 εργαζομένων - Μπαράζ εξελίξεων στην αγορά

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top