Στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

Ετοιμάζει εφόδους στα σπίτια η εφορία

 Στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

​Στη φόρα θα βγαίνουν από εδώ και πέρα τα ονόματα όσων χρωστούν από 300.000 ευρώ και πάνω σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ή ευρύτερα στο Δημόσιο, καθώς κατόπιν εισαγγελικής εντολής θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο τα ονόματά τους, ενώ οι ελεγκτές της εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και ελέγχους κατ’ οίκον παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η δυνατότητα των κατ’ οίκον ελέγχων προβλέπεται ήδη από το 2013 με τις διατάξεις του άρθρου 25 του νόμου 4174, τώρα όμως τα επιτελεία του κ. Αλεξιάδη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή εισηγούνται διατάξεις ώστε οι… έφοδοι αυτοί να γίνονται παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών για να αυξήσει τις εισπράξεις από τους μεγαλοοφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για διάστημα άνω των τριών μηνών, προωθεί ειδική διάταξη με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία και των ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Εάν οι οφειλές προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ, αλλά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μικρότερες των 300.000 ευρώ τότε θα δημοσιοποιούνται μόνο οι πρώτες και το αντίστροφο.

Το Μνημόνιο άλλωστε προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων φορολογουμένων με μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ η ΓΓΔΕ έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια, δίνοντας περιθώριο στους οφειλέτες να συμμορφωθούν έως το τέλος του μήνα.

Οι νέες διατάξεις που θα προωθηθούν στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα διευρύνουν τέλος τις μαύρες λίστες και σε όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ευρύτερα και σε όλους όσοι χρωστούν στο Δημόσιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top