Αυστηρά μηνύματα σε κυβέρνηση και εταίρους-Επαίνους στον Μητσοτάκη από τον Φέσσα

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Αυστηρά μηνύματα σε κυβέρνηση και εταίρους-Επαίνους στον Μητσοτάκη από τον Φέσσα

​«Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα - το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν». Αυτό το μήνυμα έστειλε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδέσμου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με την τύχη του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το εύλογο ερώτημα όλων είναι φυσικά ένα: Μα βγαίνει αυτό το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και Θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;». Η απάντηση, σύμφωνα με τον κ.Φέσσα, είναι καθαρή: «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή τους, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του προγράμματος, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει».

«Η γραμμή μας για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στ��έψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ο κ.Φέσσας, όμως έστειλε το δικό του μήνυμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι το μίγμα πολιτικής δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Όπως τόνισε ο ίδιος, πρέπει να σταματήσει το θέμα φοροκλοπής «και εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για το θέμα της φοροδιαφυγής». Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κάλεσε τους επιχειρηματίες να φροντίσουν όλοι ,ώστε να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα της υπερφορολόγησης και της υποανάπτυξης και να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε.

Αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα ήταν η στήριξη του κυρίου Φέσσα στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην προσφώνηση του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Φέσσας είπε μεταξύ άλλων πως «ο Κυριάκος είναι νέος, έχει δουλέψει σε επιχειρήσεις και ξέρει τι σημαίνει business plan, επιτυχία και αποτυχία και ξέρει επίσης τι σημαίνει αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια Ελλάδα, όπου η πυγμαχία είναι το προσφιλέστερο σπορ μεταξύ των πολιτικών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να τονίσει τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτυχία του σχεδίου ανάταξης της χώρας και υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη παρουσία του στο ΔΣ του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει ότι ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να πληρώνει τους φόρους του, να επενδύει στη χώρα του και να κάνει αγαθοεργίες.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι - μικρότερες δαπάνες η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top