Κινδυνεύει να χαθεί μια γενιά – Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τις κυβερνήσεις

«Έβαλε χέρι» στην Γαλλία ο Κερέ

​Φόβους ότι μπορεί να υπάρξει μια "χαμένη γενιά" στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Η ανεργία των νέων ξεπερνά (σε ποσοστό) τη συνολική ανεργία σε όλες τις χώρες (...) Αυτό ταλανίζει ήδη την οικονομία γιατί οι νέοι που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά εμποδίζονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Για να αποφύγουμε την εμφάνιση μιας χαμένης γενιάς πρέπει να δράσουμε γρήγορα", δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε ομιλία του στο Βερολίνο.

Ο Γάλλος οικονομολόγος χαιρέτισε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες όπου "η ακαμψία θεωρείτο ιδιαίτερα σοβαρή", κάνοντας λόγο για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, και την Ελλάδα.

Όμως ο ίδιος παρατήρησε ότι η Γαλλία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της ΕΕ έχει μείνει πίσω σε μεταρρυθμίσεις, επικρίνοντας τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται στη συγκεκριμένη χώρα για τη μεταρρύθμιση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών.

"Για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχύσουμε τα θεμέλια της νομισματικής και οικονομικής ένωσής μας χρειαζόμαστε διευρυμένες και καλά ισορροπημένες μεταρρυθμίσεις τόσο στις χώρες-μέλη όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις χρειαζόμαστε τώρα", υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top