Υπογράφηκε το μνημόνιο για το Ελληνικό

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στη συμφωνία

Υπογράφηκε το απόγευμα της Τρίτης το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος για το Ελληνικό , ύστερα και από τη σχετική απαίτηση των εταίρων, στη χθεσινή συνεδρίαση του euroworking group.
Η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τους επόμενους μήνες.
Σε ενημερωτικό του σημείωμα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης μέσα από τη αύξηση των έργων δημόσιου κοινωφελούς χαρακτήρα, τουλάχιστον κατά 1,5 δις ευρώ.
Όπως προσθέτει για το ίδιο ζήτημα, ο επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέραν των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 7 δισ. ευρώ.
Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστηρίζει ακόμα ότι το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση και ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top