ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – Χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο

Απογοητευτικά στοιχεία για τους πρώτους μήνες του 2016

ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – Χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο

​Δεν έχει τέλος η λίστα με τα λουκέτα στην αγορά. Τα δύο τελευταία χρόνια κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους έκλεισαν μετά από δεκαετίες λειτουργίας.

Πιο πρόσφατο λουκέτο είναι αυτό το ξενοδοχείου “Athens Ledra” το οποίο μετρούσε πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας. Και η εταιρεία σεκιούριτι "Πυρσός" έκλεισε αυτές τις ημέρες μετά 22 χρόνια λειτουργίας, πετώντας 800 εργαζόμενους στον δρόμο. Η "Ηλεκτρονική Αθηνών" έκλεισε πριν ένα μήνα μετά από 66 χρόνια λειτουργίας με 450 εργαζόμενους να μένουν άνεργοι.

Επίσης, την φετινή χρονιά μπήκε λουκέτο στο ιστορικό βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" μετά από 35 χρόνια. Πριν δύο μήνες, ρολά κατέβασε και ο διάσημος κομμωτής "Ηλίας Ζάρμπαλης" μετά από 35 χρόνια. Η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών "Σαραφίδης" στη Θεσσαλονίκη έκλεισε μετά από 47 χρόνια λειτουργίας, ενώ η εφημερίδα "Χρηματιστήριο" έκλεισε φέτος μετά από 27 χρόνια. Το 2015 λουκέτο μπήκε και στα γνωστά Βιβλιοπωλεία "Φλωράς" μετά από 45 χρόνια, ενώ η εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" έβαλε λουκέτο μετά από 35 χρόνια λειτουργίας.

Από την αρχή του χρόνου κατέβασαν ρολά 15.435 επιχειρήσεις, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Την ίδια ώρα, στην αγορά 1.000.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση, ζώντας με τον φόβο ότι θα είναι το επόμενο κανόνι στην αγορά.

Μερικά παραδείγματα:

Αλυσίδα ετοίμων ενδυμάτων έχει απλήρωτους 140 εργαζόμενους εδώ και 4 μήνες.
Αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Βόρεια Ελλάδα έχει 6 μήνες απλήρωτους 1400 εργαζόμενους.
Καζίνο της κεντρικής Ελλάδας έχει 1300 εργαζόμενους απλήρωτους δύο-τρεις μήνες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top