Σε ισχύ από σήμερα το ΝΕΟ ασφαλιστικό! Τα πρώτα ΜΕΤΡΑ που έρχονται – Τι άλλαξε στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Τι θα ισχύσει για επικουρικές, ΕΚΑΣ, εφάπαξ αλλά και.. τέλη κυκλοφορίας

Στη ζωή μας μπαίνει από σήμερα το νέο ασφαλιστικό, το οποίο δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μαζί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι η αύξηση της παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ όπως επίσης και ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ.

Παράλληλα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής συμπεριλήφθηκε η διάταξη για την ανάκτηση των πινακίδων με καταβολή όχι του συνόλου των τελών κυκλοφορίας αλλά μόνο για τους μήνες που αντιστοιχούν μέχρι το τέλος του έτους (με μια προσαύξηση).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπεται πως:

- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας

- για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας

- για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.pdf

Δείτε ακόμη:

Το ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ της φοροεπιδρομής! Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ που μας περιμένει το επόμενο 18μηνο

ΑΥΤΟΣ είναι ο τελικός λογαριασμός για τις εισφορές που θα κληθείτε να πληρώσετε-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διορία 24ωρών δίνουν στους νέους συνταξιούχους ώστε να γλιτώσουν τις περικοπές!

Ένας κόφτης δεν φέρνει την Άνοιξη! Θα... ανθίσει η φοροδιαφυγή –Δείτε γιατί

Έρχεται ΤΣΕΚΟΥΡΙ 30% στις συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ και εξαφάνιση των επικουρικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top