ΦΤΩΧΕΙΑ και ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ φέρνει το νέο ασφαλιστικό - ΝΕΚΡΩΝΕΙ η χώρα – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!

Κανείς δεν θα γλιτώσει από τις περικοπές και τις αλλαγές-Αναλυτικά παραδείγματα

ΦΤΩΧΕΙΑ και ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ φέρνει το νέο ασφαλιστικό - ΝΕΚΡΩΝΕΙ η χώρα – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!

Άρον άρον φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό η κυβέρνηση. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής πριν το Eurogroup της Δευτέρας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί από πότε θα ξεκινήσουν οι περικοπές που σε κάποιες περιπτώσεις θα λειτουργήσουν και αναδρομικά. Έτσι όσες συντάξεις Ιουνίου- που πληρώνονται στις 30 Μαΐου- ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ μεικτά και τα 1.170 ευρώ καθαρά, θα κοπούν αυτόματα.

Κάποιος συνταξιούχος που δεν παίρνει επικουρική, αλλά μόνο μία κύρια πάνω από 1.820 ευρώ καθαρά θα δει μείωση, αφού το πλαφόν μειώνεται στα 2.000 ευρώ μεικτά από 2.772 ευρώ που ήταν σήμερα. Όσοι παίρνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις το πλαφόν πέφτει στις 3.000 ευρώ από 3.680 ευρώ μεικτά.

Αναδρομικά από τον τρέχοντα μήνα θα μειωθεί το ΕΚΑΣ. Συνταξιούχος με αποδοχές το 2013, 8.000 ευρώ, εισέπραττε μέχρι σήμερα 172 ευρώ τον μήνα. Έτσι η ετήσια απώλειά του θα είναι 2.070 ευρώ. Δεν θα υποστούν προς το παρόν απώλειες, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 7.200 ευρώ.

Άμεση μείωση αποδοχών θα δουν και οι μισθωτοί τον Ιούνιο εξαιτίας της αύξησης εισφορών. Θα χάσουν αυτομάτως το 0,5% των καθαρών αποδοχών τους, ενώ αντίστοιχη επιβάρυνση θα υπάρξει και στους εργοδότες.

Μείωση εισοδήματος από 1/1/17 θα έχουν και οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της αύξησης της εισφοράς για ασφάλιση.

Και οι αγρότες όμως θα δουν την πρώτη αύξηση εισφορών από 7% στο 10%. Αυτή η αυξημένη επιβάρυνση θα ισχύσει για 18 μήνες εκ των οποίων οι 11 έχουν ήδη περάσει. Άρα θα πρέπει να πει η κυβέρνηση πως θα εξοφλήσουν οι αγρότες τα αναδρομικά.

Τέλος Ιουνίου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μείωση στο μέρισμά τους κατά 32% και μάλιστα αναδρομικά! Η χορήγηση θα γίνεται ανά τρίμηνο, έτσι με την αθροιστική μείωση χάνεται στο 3μηνο 1 στα 3 μερίσματα.

Το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε οικονομική και αναλογιστική μελέτη για το νέο ασφαλιστικό.

Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης πάντως που αναφέρονται στο νομοσχέδιο οδηγούν σε μειώσεις στις νέες συντάξεις που θα εκδοθούν έως 30%.

Απεργίες λόγω ασφαλιστικού

Με 48ωρη Πανελλαδική απεργία αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν τραπεζοϋπάλληλοι και δημοσιογράφοι. 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο και για τα ΜΜΜ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια για 4 μέρες! Από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Τρίτης!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top