ΕΠΕΙΓΟΝ: 500ευρα ΤΕΛΟΣ – Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν τέτοια χαρτονομίσματα

Θα μετράνε στην αγορά ή θα τα έχουμε για διακοσμητικά; Όλες οι απαντήσεις

Το είπε και το έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα σταματήσει την παραγωγή και έκδοση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ προς το τέλος του 2018.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ διατηρούν την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος και την αξία τους.

«Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ παραμένει νόμιμο χρήμα και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

«Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων σε ευρώ, θα διατηρεί πάντοτε την αξία του και θα μπορεί να ανταλλάσσεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα» διευκρινίζει η ΕΚΤ.

Όσοι λοιπόν έχετε στις τράπεζες ή... κάτω από στρώματα 500ευρά μην φοβηθείτε, δεν χάνετε τα λεφτά σας! Μπορείτε αν θέλετε να τα «σπάσετε» στην τράπεζα με την οποία έχετε "πάρε δώσε", αλλά και στην περίπτωση που τα κρατήσετε, πάλι θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές χωρίς προβλήματα, αφού τα χαρτονομίσματα δεν θα χάσουν την αξία τους. Απλώς κλείνει η μηχανή παραγωγής και δεν θα διοχετευτούν νέα χαρτονομίσματα στην αγορά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top