Το «μάρμαρο» οι φορολογούμενοι: Στα 3 εκ. ευρώ η ζημιά από την κατάληψη των γραμμών σε Ειδομένη

Χρυσοβελώνη: Γίνεται παράκαμψη μέσω Βουλγαρίας με κόστος 1.000-1.300 ευρώ ανά συρμό – Θα αποκατασταθεί το δίκτυο άμεσα

Το «μάρμαρο» οι φορολογούμενοι: Στα 3 εκ. ευρώ η ζημιά από την κατάληψη των γραμμών σε Ειδομένη

Στα 3 εκ. ευρώ έχει ανέβει ήδη ο λογαριασμός από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, όπως παραδέχθηκε στη Βουλή η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ζήτησε να μάθει εάν έχει αποτιμηθεί η ζημιά από το κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως βάσει των στοιχείων που έχει δώσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από 19/3 έως 19/4 η ζημία είναι της τάξεως του 1 εκ. ευρώ και για την περίοδο 19/10 έως 11/12 ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ.

Η κα Χρυσοβελώνη τόνισε η κυβέρνηση εξετάζει να δώσει λύση με την αύξηση του μεταφορικού έργου της εταιρείας αλλά και απαιτώντας την καταβολή επιπλέον κονδυλίων από την ΕΕ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εναλλακτική διαδρομή μέσω Βουλγαρίας με κόστος 1.000 με 1.300 ευρώ ανά συρμό, διαψεύδοντας τον κ. Χατζηδάκη που έκανε λόγο για κόστος 5.000 με 6.000 ευρώ ανά συρμό.

Ο κ. Χατζηδάκης, πάντως, εκτίμησε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη και επικαλέστηκε και στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, ενώ ζήτησε να ανοίξει άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή με την κα Χρυσοβελώνη να απαντά πως θα δοθεί λύση τις επόμενες μέρες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top