ΤΑΙΠΕΔ-Στην τελική ευθεία η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο των 28 ακινήτων

Ποιοι κλήθηκαν για απολογία και γιατί διώκονται

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική έρευνα που αφορά την πώληση και την επαναμίσθωση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Η εισαγγελική έρευνα είχε εντοπίσει μεγάλη ζημιά που αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ σε βάρος του δημοσίου και τώρα ανακριτής διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, έστειλε τις πρώτες κλήσεις σε απολογία στους κατηγορούμενους. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για τα μέ��α του επόμενου μήνα.

Για την υπόθεση αυτή διώκονται για... απιστία σε βάρος του δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Επισημαίνεται ότι θα είχε ασκηθεί δίωξη και σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά τους έχει παρασχεθεί... ασυλία από τον καταστατικό νόμο ίδρυσης του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννης Σέβης που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αξιοποίηση των επίμαχων 28 ακινήτων προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι υπο δικαστική διερε��νηση βρίσκεται και δεύτερη υπόθεση που αφορά τη... μη καταβολή των τόκων από τις εισπράξεις του ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο. Σε αυτή την περίπτωση διώκονται τα... μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για υπεξαίρεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top