ΦΟΡΟ-ΣΟΚ από την αύξηση φορολογίας σε εισόδημα και ενοίκια

Ποιες είναι οι αλλαγές στα κλιμάκια και στον φόρο που πρέπει να καταβληθεί

ΦΟΡΟ-ΣΟΚ από την αύξηση φορολογίας σε εισόδημα και ενοίκια

Μεγάλη επιβάρυνση για εκατομμύρια φορολογούμενους αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων αποτελεί η πρόταση για αύξηση της φορολογίας .

Όπως εξηγεί η φοροτεχνικός Χρ. Μαννέ στο Star, στο πρώτο κλιμάκιο για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%, για εισόδημα πάνω από 12.000 ο συντελεστής αυξά��εται από το 33% στο 35%, ενώ θεσπίζεται και νέο κλιμάκιο με συντελεστή 45% για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 10.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο 1.100 ευρώ. Με τη νέα κλίμακα θα κληθεί να πληρώσει 1.500 ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ περισσότερα.

Στην κλίμακα των μισθωτών προστίθεται νέος φορολογικός συντελεστής 50% για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, ενώ αλλάζει και η κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς θα φορολογούνται με την κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς. Από αυτήν την αλλαγή πρόκειται να υπάρξει ελάφρυνση για τους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα έως 42.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 60.000.

Τα σενάρια που ακούστηκαν για τις κλίμακες "μεταφέρουν βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και πολύ υψηλά", όπως ισχυρίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top