Νέα λίστα με φο��οφυγάδες-Τα 2 δις φτάνει το ύψοε των χρημάτων που "έβγαλαν" φτερά

Τι αποκαλύφθηκε

​Μια νέα λίστα με φοροφυγάδες , η οποία αποκαλείται «λίστα χαρτοφυλακίων», απεκάλυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς με το ύψος των χρημάτων που διέφυγαν στο εξωτερικό από τους εν λόγω φορολογουμένους να φθάνει τα 2 δισ. ευρώ, ποσό που έρχεται να προστεθεί στα 4 δισ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ και στα 5 δισ. ευρώ της λίστας Μπόργιανς (Ρηνανίας – Βεστφαλίας).

Από τις εισαγγελικές αρχές αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι φοροφυγάδες απέφυγαν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό με την επισφαλή για εκείνους μέθοδο των εμβασμάτων, η οποία ενείχε τον κίνδυνο εντοπισμού από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Έτσι, τα «μαύρα» χρήματα που είχαν στις ελληνικές τράπεζες τα μετέτρεψαν σε ομόλογα και τα έκαναν καταθέσεις χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, άνοιξαν δύο λογαριασμούς στο εξωτερικό, έναν μετρητών και έναν άλλο χαρτοφυλακίου, ο οποίος χρησίμευε για την αποστολή του περιεχομένου του χαρτοφυλακίου της χώρας μας.

Η μεταβίβαση ομολόγων, μετοχών κ.λπ. δεν απαιτούσε ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο διαβιβάστηκαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, ρευστοποιήθηκαν στη συνέχεια τα ομόλογα και οι μετοχές στους λογαριασμούς των ξένων τραπεζών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top