Στην… παραπληροφόρηση αποδίδει ο Αλεξιάδης το αλαλούμ για τις αποδείξεις!

Διαβάστε τι έγινε αλλά και τι μας περιμένει το 2016

Στην… παραπληροφόρηση αποδίδει ο Αλεξιάδης το αλαλούμ για τις αποδείξεις!
Στο απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε το αλαλούμ με τις αποδείξεις. Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης απέδωσε το μπέρδεμα στους... δημοσιογράφους, λέγοντας πως θέλουν να τον πλήξουν πολιτικά!

«Υπήρχε μια παραπληροφόρηση και προχθές και χθες για όσα έχω πει. Δεν είπα ποτέ και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015 μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα» υποστήριξε σήμερα.

Το Star όπως και όλοι οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου Οικονομικών, έλαβε το email χθες, 9 Δεκεμβρίου στις 3:53 από συνεργάτη του Τρύφωνα Αλεξιάδη για το σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Το email έγραφε:

Το νομοσχέδιο θα έχει μέσα:

-Νομοτεχνική διάταξη για προσκόμιση αποδείξεων και για το 2015.

«Μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014 έπρεπε να λυθεί νομοθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος. Αυτό το πράγμα δεν έγινε. Προφανώς με μια μεταφυσική ευθύνη φταίει ο Αλεξιάδης γι' αυτό» δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να αποποιηθεί την ευθύνη για το αλαλούμ.

Το μέτρο των αποδείξεων που ίσχυσε το 2014 προέβλεπε έκπτωση 2.100 ευρώ, τελικό αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ και πρόστιμο 22% για όποιον δεν προσκόμιζε τον αριθμό αποδείξεων που είχε δηλώσει. Αρκετοί φορολογούμενοι ακόμα και τώρα κρατάνε τις αποδείξεις που παίρνουν. Πάντως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υποσχέθηκε ότι το 2015 δεν θα επιβληθεί πρόστιμο για όσους δεν κράτησαν αποδείξεις.
ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2016

Από το 2016 το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θα συνδέσει το αφορολόγητο όριο πάλι με την συλλογή αποδείξεων. Αυτή τη φόρα όμως θα πρέπει η εξόφληση αυτών να γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος δηλαδή με χρεωστική ή τραπεζική κάρτα ή με όποιο άλλο τραπεζικό μέσο.

Την ίδια ώρα πάντως, η φοροδιαφυγή διευκολύνεται διότι πολλοί επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις.

Καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους ζητούν να συγκροτηθεί αφορολόγητο και με βάση τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top