Οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες: Από το 2016 και… βλέπουμε!

Αναμένεται να ξεπεράσουν και τα 7 δισ. ως το τέλος του χρόνου

Οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες: Από το 2016 και… βλέπουμε!

​Για το 2016 (και βλέπουμε...) μετατίθεται η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς επιχειρήσεις και συνταξιούχους όλων των ταμείων.

Η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου μένει και πάλι «εκτός προϋπολογισμού», την ώρα που έχουν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσουν και τα 7 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα έπρεπε να έχουν αποπληρωθεί συνολικά 1,6 δισ. ευρώ και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έπρεπε να εξοφληθεί άλλο 1 δισ. ευρώ από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ.

Η δόση των 2 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε την Δευτέρα αρκεί για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες μέχρι και το τέλος του χρόνου που φτάνουν τα 450 εκ. ευρώ για τον Νοέμβριο και τα 1,3 δισ. ευρώ για το Δεκέμβριο.

Η τελευταία υποδόση του 1 δισ. ευρώ συνδέεται με την υλοποίηση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, άρα δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τις αρχές του 2016. Συνεπώς η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μάλλον αναβάλλεται επ’ αόριστο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top