ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Καταργείται ο εξωφρενικός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ανακούφιση για χιλιάδες γονείς και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολών

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Καταργείται ο εξωφρενικός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

​Ανακούφιση σε χιλιάδες οικογένειες θα φέρει η απόφαση της κυβέρνησης να μην βάλει φόρο τελικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά τα πολλά μπρος πίσω και τις αντιδράσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, το μεσημέρι της Πέμπτης κατατέθηκε σχετική τροπολογία στην Βουλή με την οποία μπαίνει οριστικό τέλος στην υπόθεση «ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Η κατάργηση ισχύει αναδρομικά από τις 20 Ιουλίου, ενώ με βάση την τροπολογία, τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ακυρώνονται, ενώ φόροι που έχουν πληρωθεί θα επιστραφούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατατεθούν πιστωτικές δηλώσεις.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αναζητά ισοδύναμα ακόμη και στο... κρασί, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει αλλαγή και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, όπως προανήγγειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης, με πολλούς βουλευτές να προτείνουν φορολόγηση για πιο βαριά ποτά και τσιγάρα.

Δείτε στο Pdf που ακολουθεί την τροπολογία:

downloadpdf[1].pdfdownloadpdf[1].pdf

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top