Ξεκινά η επιστροφή φόρου για το 2015… αλλά όχι για όλους!

Θα γίνει συμψηφισμός για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στο Δημόσιο

Η επιστροφή φόρου για το 2015 ξεκίνησε σήμερα ωστόσο… όχι για όλους, αφού θα εξαιρεθούν οι δικαιούχοι που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες των εφοριών για φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί το Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης (ΑΦΕΚ):

• Αν ο δικαιούχος της επιστροφής έχει οφειλές προς το Δημόσιο, το ΑΦΕΚ εξοφλείται συμψηφιστικά, αυτεπαγγέλτως από τη ΔΟΥ.

Αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε -για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ- αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοπο��ηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής.

Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για επιστροφή άνω των 300.000 ευρώ, απαιτείται έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών και η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί εντός το πολύ δύο μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top