Capital Controls:Θα τα έχουμε για πολύ ακόμη στο κεφάλι μας;Δείτε τι είπε ο Στουρνάρας

Αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο διοικητής της ΤτΕ

Capital Controls:Θα τα έχουμε για πολύ ακόμη στο κεφάλι μας;Δείτε τι είπε ο Στουρνάρας

​Αισιόδοξος, παρά την «θολούρα» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων και τις προειδοποιήσεις Σόιμπλε, εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πιο συγκεκριμένα,ο κ.Στουρνάρας εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αρθούν στην συνέχεια οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls). Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχει ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, για να πάρει ξανά μπρος η ελληνική οικονομία.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ), ο κ.Στουρνάρας τόνισε πως η Τράπεζα της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση της πρότασης του Επιμελητηρίου, που αφορά στη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, σημειώνεται σε ανακοίνωση, ώστε η πρόταση αυτή να συζητηθεί με στόχο να υλοποιηθεί, μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, χωρίς σε καμία περίπτωση να ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top