Σε αγρότες, ΚΙΝΟ και… ελάφια ψάχνει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Προσδοκίες για αρκετά έσοδα και από τις αδήλωτες καταθέσεις

Σε αγρότες, ΚΙΝΟ και… ελάφια ψάχνει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Στο ΚΙΝΟ, το κρέας του ελαφιού και του αγριογούρουνου και τους αγρότες φαίνεται πως καταφεύγει η κυβέρνηση για να βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο με το οποίο θα επιβαρυνθεί κατά 5 λεπτά η στήλη στο δημοφιλές τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ. Δεδομένου ότι παίζονται 4,5 εκ. στήλες το χρόνο, η κυβέρνηση προσδοκά σε έσοδα ύψους 200 εκ. ευρώ με τα οποία θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό την «τρύπα» από την αναστολή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Ένα άλλο ισοδύναμο είναι η φορολόγηση του κρέατος με στόχο τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του μοσχαρίσιου. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται την αύξηση του ΦΠΑ σε πιο… ελιτίστικα είδη κρεάτων όπως το ελάφι, το αγριογούρουνο, το βουβάλι αλλά και σε όσα θεωρούνται «κυνήγι».

Την ίδια ώρα, ένα μέρος των ισοδύναμων σχεδιάζεται να καλυφθεί από τους αγρότες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, 9 στους 10 αγρότες πληρώνουν από ελάχιστο έως καθόλου φόρο το χρόνο. Χαρακτηριστικά, τα φορολογικά έσοδα είναι κάτω των 200 εκ. ευρώ ετησίως όταν τα έσοδα των αγροτών πλησιάζουν τα 5 δισ. ευρώ το χρόνο…

Πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει προσδοκία και για αύξηση των εσόδων από τα λεφτά στα στρώματα καθώς όπως προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είναι στα σκαριά νομοσχέδιο για νομιμοποίηση με φορολόγηση που ενδεχομένως να κυμανθεί στο 15% με 20%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top