Πρόβλεψη-σοκ για Ελλάδα: Άλλα 5 χρόνια ύφεση, ανεργία στα ύψη & έξοδος από την κρίση το 2034!

«Χρειάζεται μία γενιά για να βρεθούν στα επίπεδα προ κρίσης οι Έλληνες»!

Πρόβλεψη-σοκ για Ελλάδα: Άλλα 5 χρόνια ύφεση, ανεργία στα ύψη & έξοδος από την κρίση το 2034!

Χαστούκι… από τα λίγα είναι όσον αφορά την Ελλάδα η έκθεση της ελβετικής εταιρείας Prognos AG για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η έκθεση (την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά ηDie Welt) τονίζει ότι η οικονομική κρί��η αναμένεται να διαρκέσει ακόμη για πολύ.

«Μέχρι τις αρχές του 2020 η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως με ένα ποσοστό ανεργίας στα ύψη. Κι αυτό θα ισχύσει υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ» επισημαίνει η έκθεση, η οποία κάνει «μαύρη» πρόβλεψη για το χρέος: «Από το 2008 μέχρι σήμερα η αναλογία του χρέους στο ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Prognos AG Μίχαελ Μπέμερ δηλώνει πεπεισμένος ότι «χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της». Ένα τέτοιο σενάριο, ωστόσο, το απορρίπτει κατηγορηματικά η ευρωζώνη και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Μπέμερ αναφέρεται και στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια ακόμη γενιά μέχρις ότου οι Έλληνες βρεθούν στην ίδια θέση όπως και πριν την κρίση. Όπως εκτιμά, μόλις το 2034 η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης καθώς «από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος και σήμερα 1 στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα να πέσει στο 10%, θα περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top