ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο της Deutsche Bank: «Κούρεμα» ύψους 200 δισ. ευρώ στο ελληνικό χρέος

Πρέπει να γίνει έως το τέλος του χρόνου

ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο της Deutsche Bank: «Κούρεμα» ύψους 200 δισ. ευρώ στο ελληνικό χρέος

​Εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο αποκαλύπτει «κούρεμα» μαμούθ του ελληνικού χρέους, ύψους 200 δισ. ευρώ φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», επικαλούμενη εκτιμήσεις αναλυτών της γερμανικής τράπεζας που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το έγγραφο της Deutsche Bank αναφέρει πως «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους», ποσό που αντιστοιχεί σε 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης.

«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει η Bild, υπογραμμίζοντας ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος της με τις δικές της δυνάμεις.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Λ. Γκέρκεν, δηλώνει στην Bild ότι «η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».

Καταλήγοντας το γερμανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το αν θα γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποτελεί περισσότερο πολιτική απόφαση και όχι οικονομική και τονίζει ότι η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο τέλος του έτους μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top