Πως 5.000 δημ. υπάλληλοι έπαιρναν μισθό γενικού γραμματέα αλλά… την πάτησαν!

Είχαν πετύχει να συνδέσουν τις αποδοχές τους με το 60% των γ.γ. αλλά έπεσε… τσεκούρι!

Πως 5.000 δημ. υπάλληλοι έπαιρναν μισθό γενικού γραμματέα αλλά… την πάτησαν!

​Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι περίπου 5.000 στελέχη της διοίκησης και των ΔΕΚΟ, καθώς και ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες τους!

Γιατί; Είχαν πετύχει, μετά από επιμονή τους, να συνδέσουν το μισθό τους με 60% των απολαβών των γενικών γραμματέων υπουργείων, με την προσδοκία αυτός να αυξηθεί.

Ωστόσο, λόγω κρίσης υπέστησαν μειώσεις ενώ επιπλέον ��α φορολογηθούν και κατά 25%, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση για τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων περιφερειαρχών, δημάρχων κι επικεφαλής υπουργείων και ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις 30% στο βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, στον οποίο όμως θα ενσωματωθούν, με αυστηρή περικοπή όμως τα εναπομείναντα επιδόματά τους.

Έτσι θα δουν τις συνολικές τους αποδοχές να μειώνονται από 20 έως και 40%. Έτσι, όμως, θα αυξηθούν και οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Ο αρμόδιος υπουργός πάντως τους διαβεβαίωσε ότι θα μπορούν να προσδοκούν καλύτερη περίθαλψη, αλλά και μεγαλύτερες συντάξεις στο μέλλον.

Οι εφοριακοί δεν θα δουν ούτε ευρώ αύξηση μέχρι το 2018, καθώς δόθηκε παράταση τεσσάρων ετών στο μπόνους της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν σήμερα.

Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, προωθώντας διαρκή κινητικότητα και αξιολόγηση δομών και προσώπων, επιλογή των προϊσταμένων με ειδικό βάρος στη συνέντευξη, και καθιέρωση μητρώου εργαζομένων και καθηκοντολογίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top