3 στους 10 αρνούνται να πληρώσουν φέτος ΕΝΦΙΑ!

4 στους 10 καθυστερούν το ενοίκιο και 3 στους 10 το στεγαστικό δάνειο

3  στους 10 αρνούνται να πληρώσουν φέτος ΕΝΦΙΑ!
Τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δηλώνουν πως αρνούνται να πληρώσουν φέτος τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τέσσερις στους δέκα ενοικιαστές απαντούν ότι καταβάλλουν τα ενοίκια με καθυστέρηση και ένας στους τρεις δανειολήπτες καθυστερεί να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο και θα συνεχίσει να καθυστερει και στο μέλλον: Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας της εταιρείας MARC σχετικά με τις τάσεις στην αγορά ακινήτων που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Prodexpo.

Όσον αφορά τις τιμές ακινήτων, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι στην επόμενη 3ετία θα μειωθούν κι άλλο, ενώ σε στην έρευνα του 2013 μείωση προέβλεπε το 66%.

Το 92% δηλώνει πάντως ότι δεν προτίθεται να αγοράσει ακίνητο την επόμενη τριετία, ενώ το 75% δεν πρόκειται να πουλήσει ακίνητο της ιδιοκτησίας του, με την συντριπτική πλειοψηφία να τηρεί στάση αναμονής.

Πάντως το 19% των ερωτηθέντων πουλάει σπίτι αυτή την περίοδο, αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό ( 4,5%) όσων αναζητούν σπίτι για αγορά, δημιουργώντας μία εικόνα υπερπροσφοράς.

Το 73% θεωρεί ότι δεν κινδυνεύει από μία ενδεχόμενη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 25%.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα ακίνητα πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες, προκειμένου να γί��ουν επενδύσεις ή για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος, ενώ τάσσονται υπέρ της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Το 63,5% επίσης, τάσσεται υπέρ της παραχώρησης μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Δημόσιο, προς αξιοποίηση.

Την απουσία επενδύσεων το 61% την αποδίδει στους φόρους και το 48% στην πολιτική αστάθεια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top