Να παραμείνει ο ΦΠΑ 23% αλλά μόνο στα ιδιωτικά σχολεία εξετάζει η κυβέρνηση

Μπαλτάς: θα αυξήσουμε τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους για να βρούμε ισοδύναμα

Να παραμείνει ο ΦΠΑ 23% αλλά μόνο στα ιδιωτικά σχολεία εξετάζει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση εξετάζει να παραμείνει τελικά ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά μόνο στα ιδιωτικά σχολεία και όχι σε φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών, παιδικούς σταθμούς κλπ, όπως αποκάλυψε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star! Όπως πρόσθεσε, ένα δεύτερο εναλλακτικό σενάριο είναι να καταβάλλουν οι γονείς τον ΦΠΑ, αλλά αυτός να επιστρέφεται με εισοδηματικά κριτήρια και σε όχι σε όλους.

Την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους συνέδεσε πάντως ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς με την προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα για το 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (η επιβολή του οποίου παραπέμφθηκε για αργότερα και... βλέπουμε!) κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαλτάς είπε, μιλώντας επίσης στη Βουλή, ότι «το υπουργείο Πολιτισμού ήδη έχει δρομολογήσει την αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους που αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτα χαμηλές και μέσα από εκεί μπορούν να βρεθούν κάποια τουλάχιστον α��ό τα ισοδύναμα, επειδή το υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και παραγωγός πλούτου με τη στενή έννοια σε αυτή τη χώρα, ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top