ΑΥΤΑ είναι τα 48 προαπαιτούμενα-φωτιά του Οκτωβρίου

«Κλείδωσαν» για τη δόση των 2 δις ευρώ

ΑΥΤΑ είναι τα 48 προαπαιτούμενα-φωτιά του Οκτωβρίου

​Εφαρμογή των προαιπαιτούμενων το συντομότερο δυνατόν ή κούρεμα καταθέσεων. Αυτό είναι το δίλλημα που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Τα 48 προαπαιτούμενα είναι το πρώτο «κύμα» των μέτρων που θα ανοίξουν το δρόμο για την αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές.

Το θετικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα ανάψει το πράσινο φως και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο 2015, ώστε να μην γίνει κούρεμα καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα που στρώνουν το έδαφος για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών ��ίναι: η τροποποίηση των ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις. Θα αποκλείονται όσοι δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες οφειλές, προβλέπονται συνοπτικές διαδικασίες πληρωμής για τους έχοντες και επιβάλλεται επιτόκιο ελεύθερης αγοράς.

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, η αυστηροποίηση των κριτηρίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό και η πρόσβαση στο ιστορικό τραπεζικών συναλλαγών σε βάθος 10ετίας είναι μεταξύ άλλων στη λίστα με τα προαπαιτούμενα της πρώτης φάσης, που δημοσίευσε η Ναυτεμπορική.

Επίσης, ο επίτροπος οικονομικών Πιερ Μοσκοβισι, προειδοποίησε πως θα χρειαστούν και άλλα μέτρα εκτός μνημονίου.

«Χρειάζονται νέα μέτρα μετά τη ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημοσίων χρηματοοοικονομικών» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα.

H Κριστίν Λαγκάρντ πάλι, δήλωσε στη HUFFINGTON POST πως ορισμένες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν την κουλτούρα να μην πληρώνουν φόρους.

«Δεν θέλω να προσβάλω ανθρώπους. Προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την κουλτούρα. Αλλά υπήρχε μία κουλτούρα, σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην κοινωνία, της μη συνεισφοράς στην κοινωνία με την πληρωμή φόρων.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων περιλαμβάνει επίσης άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, πιθανά ισοδύναμα αν δεν επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και παρουσίαση σχεδίου αποπληρωμής για τις οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες, επιστροφές φόρων και συντάξεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top