Νέες θέσεις απασχόλησης και επιδόματα: Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ απαντά για όλα στο STAR!

«Βρισκόμαστε σε φάση προσλήψεων και υλοποίησης προγραμμάτων»

Για τις νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται μέσω του ΟΑΕΔ αλλά και τα επιδόματα που δικαιούνται οι άνεργοι μίλησε στην εκπομπή Live U του STAR η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

«Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τρέχουν κανονικά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των προσλήψεων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού των ατόμων που έχουν επιλεχθεί» είπε η κα Καραμεσίνη, η οποία επεσήμανε ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα βγουν οριστικοί πίνακες για τις 19.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δημόσιο, υπουργεία και δημόσιους φορείς.

«Την ίδια ώρα, στην τελική του ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και αύξησης της απασχόλησης στις επιχειρήσεις και της επιχορήγησης επιχειρήσεων που δημιούργησαν θέσεις εργασίας προσλαμβάνοντα ανέργους από 1-1-2015 έως 31-8-2015» υπογράμμισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Όπως εξήγησε η ίδια, στο ίδιο πρόγραμμα επιχορήγησης θα μπορούν να εντάσσονται και πρώην άνεργοι που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους το 2014 ή το 2015 και βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία τις 31-8-2015.

Σύμφωνα με την ίδια, βρίσκονται και άλλα προγράμματα ανοικτά ενώ συνολικά 100.000 άνεργοι αναμένεται να ωφεληθούν, περίπου 60.000 σε προγράμματα απασχόλησης και άλλοι 30-40.000 σε προγράμματα τύπου voucher.

Η κα Καραμεσίνη αναφέρθηκε και στο εποχιακό επίδομα του 2015 εξηγώντας ότι θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα και πως θα αρχίσουν οι αιτήσεις.

Τέλος, αναφερόμενη στο επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό των ανέργων, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι προϋποθέσεις για την καταβολή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top