Έρχονται ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ από τον Οκτώβριο: Νέοι ΦΟΡΟΙ και ΜΑΧΑΙΡΙ στις συντάξεις

Ρύθμιση ανάσα για επιχειρήσεις που χρωστούν πρόστιμα ή φόρους

​Συμπληρωματικό προϋπολογισμό θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση εντός του Οκτωβρίου με νέα εισπρακτικά μέτρα. Σε αυτά εξετάζεται να περιληφθεί και ρύθμιση για να κλείσουν όλες οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης και των επιτροπών επίλυσης διαφορών του υπουργείου Οικονομικών.

Με τη ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώσουν το 40% των προστίμων και των πρόσθετων φόρων που τους έχουν επιβληθεί και να κλείσουν οριστικά τις υποθέσεις τους. Οι νέοι φόροι είναι βασικό συστατικό της νέας καταιγίδας προαπαιτούμενων μέτρων από την τρόικα.

Ειδικότερα:

• Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αρχίσει να εισπράττεται από τον Οκτώβριο.

• Από την 1η Οκτωβρίου πρέπει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στις Κυκλάδες,

• να αυξηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο,

• να ανέβει ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών από το 13% στο 20% και

• να προχωρήσει η κατάργηση των φοροπαλλαγών με αλλαγές στη φορολογική κλίμακα .

Θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές στις συντάξεις έτσι ώστε η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη να μειωθεί κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και να προχωρήσει σε ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο μια διαδικασία διαβούλευσης για την αναθεώρηση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων και τη ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κρίσιμο προαπαιτούμενο είναι και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το τέλος του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top