«Ανοίγουν» οι αγορές από eBay-Αmazon και η πληρωμή μέσω Paypal: Τι αλλαγές έρχονται

Θα παραμείνει το όριο των 60 ευρώ για τα ΑΤΜ επί του παρόντος

«Ανοίγουν» οι αγορές από eBay-Αmazon και η πληρωμή μέσω Paypal: Τι αλλαγές έρχονται

Αλλαγές στα capital controls που θα μας φέρουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην επάνοδο της κανονικότητας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επόμενο στάδιο χαλάρωσης θα αφορά το ξεμπλοκάρισμα της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για αγορές από το εξωτερικό.

Ήδη, όσον αφορά τους ιδιώτες, το πρώτο βήμα είχε γίνει με τη μερική άρση των αγορών από το εξωτερικό με μόνους περιορισμούς το χρηματικό όριο της κάρτας και το ημερήσιο όριο που εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά (για το σύνολο των συναλλαγών με κάρτες της) αλλά αφορούσε συγκεκριμένες κατηγορίες και υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, οι αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, οι πληρωμές ξενοδοχείων, οι ανανεώσεις συνδρομών και η πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Το επόμενο βήμα θα προβλέπει τη διευκόλυνση των συναλλαγών για αγορές μέσω site όπως το eBay και Amazon και την πληρωμή μέσω Paypal, Money Τransfer, κλπ.

Οι σκέψεις είναι να μπει ένα ημερήσιο όριο (πχ. 150-200 ευρώ ανά κάρτα) και να μπορούν οι χρήστες να προβαίνουν σε αγορές από το εξωτερικό. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει πρόβλεψη να υπολογίζεται αθροιστικά το ποσό σε αγορές επόμενης μέρας όπω�� είναι στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ (δηλαδή να μην αγοράσει κανείς κάτι την Δευτέρα και να μπορεί να αγοράσει 200+200=400 ευρώ την Τρίτη). Φυσικά, θα υπάρχει το ανώτατο όριο που προβλέπει η σύμβαση με την τράπεζα.

Τέλος, όσον αφορά το όριο των 60 ευρώ ημερησίως και 420 ευρώ εβδομαδιαίως, οι προβλέψεις είναι «επικίνδυνες» καθώς δεν φαίνονται αλλαγές στον άμεσο χρονικό ορίζοντα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top