Μετά την κάλπη έρχεται η λυπητερή: Ποιοι θα πάρουν ραβασάκια για διπλάσιο φόρο;

Πάρτε ανάσα για να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη

Μετά την κάλπη έρχεται η λυπητερή: Ποιοι θα πάρουν ραβασάκια για διπλάσιο φόρο;

​Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, όμως από Δευτέρα έρχονται τα δύσκολα για τους πολίτες, αφού διπλάσιο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν ορισμένοι ιδιώτες και επιχειρήσεις σε σχέση με όσα πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές με ηλεκτρονικό μήνυμα θα έρθει η λυπητερή για 500.000 αγρότες που θα είναι και οι πρώτοι που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και έχει ήδη ψηφιστεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά για τους αγρότες, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερωθούν για την καταβολή του αυξημένου φόρου που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για τους αγρότες η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε από το 27% στο 55%, με αποτέλεσμα εκεί που θα έπρεπε να πληρώσει προκαταβολή περίπου 500 ευρώ, τώρα θα πρέπει να δώσει 1.000 ευρώ.

Επίσης, ανάλογες είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος θα είναι ο φόρος και για όσους υπάγονται στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος π.χ έχει αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών, ο φόρος πολυτελείας αυξάνεται από το 10% στο 13% και φέτος θα έχει μια επιπλέον επιβάρυνση από 279 ευρώ – 1.146 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top