Ξεκαθάρισμα στη ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε μπαταχτσήδες, επιβραβεύει τους συνεπείς!

Μεγάλος αριθμός οφειλετών σπεύδει -υπό την απειλή της διακοπής- να ρυθμίσει τα χρέη του

Ξεκαθάρισμα στη ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε μπαταχτσήδες, επιβραβεύει τους συνεπείς!

Ξεκαθάρισμα... εκ του μηδενός κάνει η ΔΕΗ, η οποία έχει ξεκινήσει τις ενημερώσεις-προειδοποιήσεις προς τους οφειλέτες αλλά και τις πρώτες διακοπές παροχής ρεύματος.

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ έχουν μπει από δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες (υπολογίζεται πως χρωστούν περίπου μισό δισ. ευρώ), εταιρείες αλλά ιδιώτες, καθώς ήδη οι διασταυρώσεις στοιχείων και λογαριασμών έχουν αποκαλύψει «φτωχαδάκια» με βιλάρες που εκμεταλλεύονταν την κρίση για να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η ΔΕΗ φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να «μαζέψει τον τραχανά» και ήδη οι πρώτοι μεγαλοοφειλέτες μαθαίνουν να ζουν… ρομαντικά υπό το φως των κεριών! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στο οποίο κόπηκε το ρεύμα λόγω υψηλού ανεξόφλητου λογαριασμού.

Την ίδια ώρα, τελεσίγραφα για αποπληρωμή ή έστω ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών στέλνονται και σε δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες με μεγάλα ανεξόφλητα ποσά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες και το πρόβλημα ρευστότητας.

Τρανταχτ�� παράδειγμα η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ζακύνθου, στην οποία αν κοβόταν το ρεύμα θα έμενε χωρίς νερό το νησί! Οι «απειλές» της ΔΕΗ δεν προχώρησαν (τουλάχιστον όχι ακόμη) καθώς έλαβε υπόψη την αιτιολόγηση της ΔΕΥΑΖ πως έχει με τη σειρά της πολλούς ανεξόφλητους λογαριασμούς από πολίτες.

Φαίνεται, πάντως, ότι ενώπιον του φάσματος της διακοπής της παροχής του ρεύματος, αρκετοί (ειδικά ιδιώτες) σπεύδουν να εξοφλήσουν έστω μέρος του οφειλόμενου ποσού και να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Επιβράβευση σε συνεπείς: Δώρο το πάγιο εις διπλούν στους συνεπείς!

Παράλληλα, με το ξεκαθάρισμα η ΔΕΗ προχωρά σε μια πολιτική επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών δίνοντας κίνητρα για τις αποπληρωμές των λογαριασμών ρεύματος.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα τιμολογιακή πολιτικής της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προβλέπει μπόνους στους συνεπείς, το οποίο θα ανέρχεται στο διπλάσιο της αξίας του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2016!

Σε τι ποσό αντιστοιχεί η παροχή; Από περίπου 9 ευρώ έως 40 ευρώ, ανάλογα με την παροχή ρεύματος. Συγκεκριμένα ανέρχεται στα 9,12 ευρώ για μονοφασική παροχή ρεύματος, στα 21,12 ευρώ για μονοφασική παροχή ρεύματος με νυκτερινό τιμολόγιο, στα 28,8 ευρώ για τριφασική παροχή ρεύματος και στα 40,8 ευρώ για τριφασική παροχή ρεύματος με νυκτερινό τιμολόγιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top